Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2021

Gösterim: 374

Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı Öğrencileri Gıda Muhafaza Yöntemleri Dersi Kapsamında Salamura Zeytin ve Turşu Yaptılar.

Salamura turşu, zeytin, asma yaprağı ve beyaz peynir yapımında kullanılan bir fermantasyon yöntemidir. Sebzelerin ya da meyvelerin çok daha uzun süre bozulmadan dayanması için kullanılan bu teknikte yiyeceklerin tuzlu su içerisinde bekletilerek fermente olması amaçlanır. Bu süreç içerisinde yiyecekler yavaş yavaş olgunlaşır ve uygun koşullarda bekletildiğinde uzun süre bozulmadan muhafaza edilmiş olur. Bu yöntem buzdolabı gibi yiyeceklerin saklanabileceği uygun araç-gereçlerin olmadığı dönemlerde yiyeceklerin daha uzun süre dayanması ve bozulmaması için bulunmuş ilk yöntemlerden biri olarak bilinmektedir.