Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2022

Üniversitemiz Times Higher Education (THE) Listesinde

Üniversitemiz Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralaması 2023’te reporter üniversite olarak yer alacak. Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralamaları en büyük ve en kapsamlı global üniversite sıralama endekslerinden biridir. Bir kurumun öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm olmak üzere dört alandaki performansını ölçen 13 performans göstergesine dayanmakta olan listenin 2022 sıralama baskısı, 99 ülkede 1.600'den fazla üniversiteyi içermektedir. Bu önemli listede yer almak üzere başvuruda bulunan ve reporter üniversite olarak yer alacak olan Üniversitemizin, iki yıldır sağladığı 5 yıllık yayın şartını 2025’te tamamlayıp 2026’da sıralamalara girmesi hedeflenmektedir.

Üniversitemizin THE 2023’te yer alması için başvuru sürecini yöneten Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Bülent Büyük’e emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.