Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2021

Gösterim: 3616

Gıda Kalite Kontrolü Ve Analiz Programı

Bölüm Başkanı: Dr.Öğr.Üyesi Adem KABASAKAL

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı 

PROGRAM ÖĞRETİM ELEMANLARI

- Öğr.Gör. İlhan GÖKGÖZOĞLU
 

- Öğr.Gör. Ramazan Ülkü ÇETİN

- Öğr.Gör. Zeynep NALE

- Öğr.Gör. Nilay KORKMAZ

 

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı modern laboratuar teknolojileri ile donanımlı, tüm üretim ve analizleri insan sağlığını birinci derecede hedef alarak,sosyo-kültürel bilgi ile birlikte, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda aydın bireyler yetiştirebilmek amacıyla kurulmuştur.
 

Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından TYT puan türünden yeterli puanı almış olması gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.

Programdan ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.

Dgs’ye Girerek Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Mezunları Hangi Bölümleri Tercih Edebilir

DGS aracılığıyla adaylar 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölümlere geçiş hakkı kazanmaya çalışırlar ve 2 yıllık bir önlisans bölümü olan Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi bölümünden mezun olan adaylarda bunu yapmak istediklerinde girebilecekleri belli bölümler vardır.

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi DGS bölümleri şunlardır:

ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANI

Tercih Yapılabilecek Lisans Programları

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
 

Beslenme ve Diyetetik
Bitki Koruma
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Kimya
Tarımsal Genetik Mühendisliği
Tarımsal Biyoteknoloji

Bunlara ek olarak Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi bölümü mezunlarının Dikey Geçiş Sınavı (Dgs) İle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, İktisat Fakültesi İle İşletme Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını; İstanbul Üniversitesi Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını Tercih Edebilecek Ön Lisans Programları (Programların 5. Yarıyılına Fark Dersleri Almadan Kayıt Yapılabilecektir) na DGS ile geçiş hakkı bulunmaktadır. Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;

  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • İktisat
  • Kamu Yönetimi
  • Maliye
  • Uluslararası İlişkiler
  • İşletme
  • Konaklama İşletmeciliği
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım