Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2021

Öğrencimiz Meryem SEVİMOĞLU’ ndan Büyük Başarı

Yüksekokulumuz Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2. sınıf öğrencisi Meryem SEVİMOĞLU, Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli burs programı olan Fulbright Programı (Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu)’ nı kazanmıştır.

Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Fulbright Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, ABD’de eğitim almak isteyen meslek yüksekokulu öğrencilerine bir akademik yıl boyunca eğitim bursu sağlamaktadır. Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu (Community College Initiative Program) (CCI)  adı verilen bu burs programı Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından yürütülmektedir.

Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu kapsamında ABD’ye giden katılımcıların kendi alanlarındaki teknik bilgilerini, liderlik becerilerini ve İngilizce yeterliklerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Program aynı zamanda profesyonel staj, alan çalışması ve toplumla etkileşim imkanı tanımaktadır.