Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2024

Öğretim Üyemizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Derya Babacan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Kolon Kanserinde IFNg Sitokininin Karbonik Anhidraz III (CAIII) Gen Ekspresyonuna Etkisinin Belirlenmesi” başlıklı TÜBİTAK 1002 projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Proje, Kolon kanserinde kanserde rolü ile sınırlı çalışması bulunan sitozolik karbonik anhidraz üyesi olan, CAIII’ün IFNg sitokini ile regülasyonunun aydınlatılmasını amaçlamaktadır. Balıkesir Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feray Köçkar’ın araştırmacı olarak katkı sağladığı proje, Kolon Kanseri hastaları için umut niteliği taşıyor.

Projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.