Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2022

Gösterim: 1228

Üniversitemizin “Tercih ve Tanıtım Günleri” Sona Erdi

Üniversitemiz tarafından “20 Temmuz - 5 Ağustos” tarihleri arasında aday öğrencilerin, kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslek alanlarını tanıyarak tercihlerini yapabilmeleri amacıyla “Tercih ve Tanıtım Günleri” düzenlendi. “Tercih ve Tanıtım Günleri” kapsamında, Merkez Yerleşkemizdeki Tercih ve Tanıtım Merkezi ile tüm fakülte ve meslek yüksekokullarımızda, ayrıca Bandırma Cumhuriyet Meydanı, Erdek Cumhuriyet Meydanı, Manyas Atatürk Meydanı, Gönen Banyolar Caddesi ve Susurluk Park’ında uzman danışmanlarımız tarafından Üniversitemiz bölüm, program ve kontenjanları hakkında aday öğrenciler bilgilendirildi. 
“Tercih ve Tanıtım Günleri“ kapsamında 21 - 26 Temmuz tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’da ulusal düzeyde gerçekleşen fuarlara katılan Üniversitemiz, tercih süreci ile ilgili öğrencilerden gelen tüm soruları cevaplandırdı. 
Üniversitemiz ayrıca, Yükseköğretim Kurulu’nun 1 - 3 Ağustos tarihleri arasında düzenlemiş olduğu YÖK Sanal Fuarına katıldı. Hem farklı şehirlerde gerçekleşen fiziki fuarlarda hem de 81 ilden aday öğrencilerin merak ettiği tüm soruların uzmanlarımız tarafından cevaplandırıldığı sanal fuarda Üniversitemiz stantlarına ilgi büyüktü.
Birçok farklı platform aracılığıyla aday öğrencilerle buluşan ve ulusal gazetelerin tercih ve tanıtım dönemi kapsamında bilgilendirici içeriklerle geniş yer ayırdığı Üniversitemiz, ulusal televizyon ve radyo kanalları tarafından da büyük bir ilgi gördü. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir CNN Türk kanalında yayınlanan Tercih Zamanı ve CNN Türk kanalında yayınlanan “Tercih Zamanı” programlarına konuk olarak Üniversitemiz hakkında detaylı bilgi paylaşımlarında bulundu. 
YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan üniversite tercih döneminde aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Üniversitemiz, ulusal basın tarafından da oldukça büyük ilgi gördü. Milliyet, Sabah ve Yeni Şafak gibi ulusal gazetelerin ve birçok yerel gazetenin tercih ve tanıtım dönemi kapsamında bilgilendirici içeriklerle geniş yer ayırdığı Üniversitemiz ile ilgili haberler basılı ve dijital ortamlarda yer aldı ve geniş okuyucu kitlesine ulaşmış oldu.
Aday öğrenciler ve kamuoyu tarafından oldukça ilgi gören ve 17 gün süren Üniversitemiz “Tercih ve Tanıtım Günleri” 5 Ağustos tarihinde sona erdi.